Hasiči mali pre vietor plné ruky práce

08.04.2011 Poprad

Vysoké Tatry 8. apríla (TASR) – Hasiči z Vysokých Tatier majú za sebou rušnú noc, silný vietor rúcal stromy a poškodzoval strechy. Veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Vysoké Tatry Karol Petro pre TASR uviedol, že od 07.00 h absolvovali dohromady tri výjazdy.
„Najprv sme boli v Hornom Smokovci, kde časť plechu zo strechy zasahovala do vozovky, ďalej sme boli vyslaní k strhnutej streche v Tatranských Matliaroch, kde časť plechu taktiež zasahovala do miestnej komunikácie,“ opisuje výjazdy Petro. Posledný tretí výjazd v doobedňajších hodinách absolvovali v úseku zo Starého Smokovca na Tatranskú Lomnicu, kde na železničné priecestie spadli tri stromy. „Za pomoci príslušníkov železníc sme strom odstránili,“ doplnil Petro.
Kolegovia z nočnej zmeny boli podľa jeho slov v permanencii celú noc, zhruba od polnoci boli v teréne prakticky stále. Silný vietor lámal stromy i konáre. „Išlo o sprejazdnenie cestných komunikácií, konáre popadali aj na železničnú trať,“ doplnil Petro. Najviac práce mali hasiči v úsekoch cesty smerom zo Starého Smokovca na Tatranskú Polianku a zo Starého Smokovca na Tatranskú Lomnicu.
Prešovskí hasiči dnes ráno zasahovali aj vo Veľkom Šariši, okres Prešov, kde silný nárazový vietor poškodil časť strešnej krytiny jedného z rodinných domov na ulici Garden. Hasiči strechu zabezpečili proti pohybu, keďže hrozilo, že by ju silný vietor mohol strhnúť.
Príslušníci HaZZ na východnom Slovensku mali počas noci a dnešného rána plné ruky práce, v Prešovskom kraji zasahovali dohromady 12-krát, v Košickom kraji absolvovali sedem výjazdov. Najviac zásahov bolo v okresoch Gelnica, Spišská Nová Ves a Poprad.
Zhruba od 11.00 h už vážnejšie výjazdy nemali, výstraha 3. stupňa pred silným vetrom pre východné Slovensko však naďalej trvá.
 

Vyberte región